This page requires JavaScript to be viewed correctly.

Medlems-mail.

 

Alle medlemmer i TMX har frem til 2010 fått sin egen mail-konto med adresse "fornavn@t-mx.org".

Foruten for å gi alle medlemmer en rå-tøff adresse, ville vi derved på en enkel måte kunne kommunisere å sende ut info til medlemmene!

Etter å har kjørt denne ordningen i noen år, kan vi dessverre bare konstatere at det ikke fungerer... Enten det beror på at man opplever det som vanskelig å ha flere epost-adresser, eller at man ikke leser epost i det hele tatt?...

Når så NMF innfører KUN elektroniske utsendelser, og dessuten gjør det med våre egne medlemskontingenter blir det fullstendig kaos! Ikke bare i vår klubb, men over hele landet!...

Heretter vil vi derfor kun bruke den epost-adresse du oppgav ved din innmelding i klubben!Det er derfor nå pålagt å oppgi epost-adresse ved påmelding!

Dette gjelder og alle utsendelser fra NMF
Så fremt du ikke selv har endret adressen på din medlemprofil i NMF ( http://www.medlem.motorsportforbundet.no ) vil du få lisens og medlemskort tilsent den epost-adresse du oppgav ved innmelding!

For deg som har vært medlem en stund, og har fått en TMX-adresse, her følger en liten guide i hvordan du på beste måte sjekker din epost!:

:thumbup:

 

Webmail

Du kan lese og skrive email "på nett" med en vilken som helst webleser, så kalt "webmail".


Dette kan være praktisk å bruke hvis en er ute å reiser, eller av annen grunn bruker forskjellige pc'er.


Følg denne linken eller den i menyen for å komme til vår web-host. Der finner du og svar på ev. spørsmål om webmail.

 

Email direkte på pc'n


Å bruke web-mail kan dog være ganske tungvindt. Spesiellt når en har flere mail-adresser.

Den absolutt enkleste måten å holde seg oppdatert med sin(e) mail-konto(er), er å installere en "mailklient" på pc'n og så instruere den å automatisk hente mailen!

Da er det nok at du starter pc'n (og kobler til internet) for å til enhver tid være oppdatert med dine nyeste email, uansett hvor mange mail-kontoer du har!


Du kan be din mailklient å lage en lyd eller poppe opp en melding så fort det kommer en email! Ikke minst kan du "lære" den å sortere ut uønsket email!...


I begge tilfeller trenger du brukernavn og passord. Disse får du tilsendt til den adresse/mail-adresse/tel.nr. du oppgav når du meldte deg inn i TMX.Oppsett av mail-klient

For å kunne lese e-posten lokalt på din pc, trenger du altså en "mailklient". Det finnes mange å velge på, og det er så klart en smaksak hvem man vil bruke.

Med alle virus og ormer osv. er det dog en god regel å styre unna Microsoft sine produkter! Både hva det gjelder nettleser og mailklient!...


På web-sidene til den mailklient du foretrekker finner du svar på det du måtte lure på, men her følger en liten guide til å komme i gang med "Mozilla Thunderbird". En enkel og meget god klient!

Get Thunderbird

 


Klikk på linken over, laste ned og åpne filen "Thunderbird Setup ***.exe". -klikk Neste -velg Jeg aksepterer vilkor -klikk Neste -velg Standard -klikk Neste -klikk Neste -velg Starte Mozilla Thunderbird nå -klikk Fullfør. Nå er Mozilla Thunderbird installert! Klart for å fortelle den om din e-postkonto:

Når Thunderbird starter og spør om å importere instillinger -velg Importere ingenting (du kan importere eller opprette andre mail-konto senere) -klikk Neste - velg Konto for e-post -kikk Neste -Fyll i det navn og den e-post adresse du vil det skal stå som avsender når du sender email.

(Eks. "Ditt navn: Ole Olsen", "E-postadresse: ole@t-mx.org")

-klikk Neste -velg IMAP. I ruten "Server for inkommende e-post", skriver du imap.domeneshop.no.

 

Forklaring: Med IMAP henter du ned en kopi av mailen, og lar all post ligge igjen på serveren, slik at du kan nå den når som helst fra hvor som helst.


Hvis du foretrekker kan du her velge pop3 og pop.domeneshop.no, da du samtidig som du henter ned mailen til din pc, raderer den fra domeneshop sin server.

Dette valg tilbyr de fleste mail-servere!

 

I ruten "Server for utgående e-post" fyller du i navnet på din internet-leverandør sin SMTP-server. (For eks. smtp.online.no , smtp.frisurf.no , smtp.broadpark.no , smtp.bluecom.no.)

Hva smtp-serveren til just din nett-leverandør heter finner du på nettsidene dems. (Hos mange internet-leverandører spiller det ingen rolle hvem smtp-server du bruker).


-klikk Neste -fyll i det brukernavn du har fått tilsendt. (Det vil være "tmx" med små bokstaver direkte etterfulgt av et tall, t. eks. "tmx23") -klikk Neste -fyll i et navn for å kjenne igjen kontoen (for eks. TMX) -klikk Neste -se over at du har skrivet riktig opplysninger og -klikk Avslutt.


-Nå ber Thunderbird deg om å fylle i passordet til epostkontoen. (Det er altså det passord med 7-8 tegn du har fått tilsendt sammen med din mail-adresse og brukernavn).

Hvis du krysser av for "Spare passord" så slipper du å skrive det hver gang Thunderbird ser etter email.!


Det var det hele!
Thunderbird vil nå kontinuerlig sjekke etter innkommende email., så lenge du er oppkoblet på nett!

:clap:

 

Hvis du allerede har Thunderbird installert og vil legge til flere e-post-konto, klikker du på "verktøy > kontoinstillinger > legg til konto", og ellers følger guiden her over.


All informasjon du måtte trenge finnes hos leverandøren av din internetforbindelse, hos leverandøren av din mail-klient, og hos din e-post leverandør.

www.domeneshop.no er TMX sin vert (host) for både web-sider og e-postkontoer.


Hvis du "står fast" og trenger ytterligere hjelp, eller har mistet passord el. lignende, ta kontakt med !.


Lykke til!

:peace: